⭐️KLIK&HENT - få yderligere 15% rabat, hvis du selv afhenter. Brug koden KLIK2021 ⭐️

MENU

by Alberte Borreskov Larsen

Mød MENU

Menu - et skandinavisk design brand med et meget simpelt mål: gøre verdenen smukkere, mindre kompliceret, om end lille smule bedre at vågne op til! Måske simpelt men ikke så nemt, men se hvordan Menu så smukt lykkes med det!

Siden 1978 har MENU benyttet de bedste designere og deres evner til at skabe moderne design. Designs der er enkelt, klassisk og naturligt. I dag indeholder MENU en samling af møbler, belysning og tilbehør. Menu samarbejder med nutidige talenter, hvis design har stået tidstesten. Drevet af den kreative kraft, har MENU udviklet sig til en globalt anerkendt leder inden for design og livsstil. Menu byder på et væld af klassikere. Lad os prøve at kigge på nogle af de smukke designs Menu har skabt:

Harbour Chair

Danske Menu har hjemme i Nordhavn. En ny bydel i København som inden for de sidste par år har været igennem en kolossal forvandling. Fra før at være en industriel havn til nu et nyt eksklusivt byområde med en fantastisk udsigt udover Øresund og indsejlingen til København. Her er nu arbejdspladser kombineret med boliger og butikker tæt på Østerbro og blot en kort cykeltur indtil City.

Det var således Nordhavn der har inspireret Norm Architects og skabt stolen Harbour Chair.

Norm Architects bosat i København og stiftet i 2008 af Jonas Bjerre-Poulsen og Kasper Rønn. Norm Arkitekterne har løbende et samarbejde med Menu. Habour chair er designet til at være en stol der kan anvendes både i køkkenet, på kontoret eller i showroomet. Stolen klæder de fleste rum. Ryggen er lidt højere end de fleste andre spisebordstole og har derfor en rigtig god komfort, og ikke mindst et enkelt og elegant udtryk. Stolen findes i et hav af kombinations muligheder. Prøv at se her.

JWDA lampen

Den klassiske JWDA bord lampe. Oprindelig inspireret af olielamper er JWDAs form forenklet af designer Jonas Wagell til en smukt og tidsløs lampe. I denne sæson bliver den dog opgraderet med to nye versioner; en hvid marmor og en i bronze messing. De to nye lamper er lidt større end originalen.

Échasse vase og skåle

Échasse-serien genskaber den klassiske elegance af glasvaser og skåle. Den bringer en minimalistisk silhuet til både det moderne og det traditionelle rum. Designet af Theresa Rands som fortolker ordet "échasse" fra fransk til de slanke, stillige støttende ben som støtter det buttede glas, hvilket skaber en følelse af på engang skrøbelighed og styrke. Vasen findes i tre størrelser og som noget nyt nu i både røget og klart glas. En vase der er enkel og dog så elegant, se den her. I Échasse serien findes i øvrigt også en skål, som f.eks. er perfekt som frugtskål eller smuk på bordet blot som pynt.

POV Circle Series

Note Design study står bag POV circle serien. Note Design Studio som har hjemme i Stockholm arbejder med interiør, artikektur og grafisk desing. De siger om dem selv: ”Vi er sjældent inspireret af designverdenen. Isteden for inspirerer vi hinanden., skubber os selv videre for at nå vores mål: verdensdominans!” Sådan! Humor og leg er en del af deres forretning. ”Vi ønsker at sætte et smil på brugerens ansigt og derved at skabe en indbydende følelse, der følger gennem hele produktets oplevelse. Vi ønsker at påvirke mennesker på en positiv måde."

POV serien har et væld af former og farver. Vi har både til fyrfadslys, almindeligt sterinlys, eller som vase. Ligesom vi har i forskellige farver og former, se f.eks. her:

Knitting Chair

En nyhed fra 1951!

Ja for The Knitting Chair af Ib Kofod-Larsen, blev første gang lanceret som en limited edition i 1951, og det er derfor en stor triump til nutidig klassis dansk design at Menu nu har fået stolen ind under sine vinger og er fast i deres sortiment. Navnet bag stolen skyldes udskæringen i armlænet, hvilket gør stolen ideel og giver maksimal komfort til f.eks. at strikke eller læse. Se stolen her og læs mere.

Snaregade Bordene

Oprindeligt designede Norm arkitekterne et bord specielt til Bjarne Hansen, CEO og grundlægger af Menu. Bordet var tænkt til Bjarnes stue derhjemme. Imidlertid fik Norm Architects samtidig produceret et par stykker til deres egen tegnestue. Bordene har været brugt lige siden. For udover at være ideel som skrivebord, så er den rektangulære variant perfekt som spisebord. Det ovale border ideelt i køkkenet eller som mødebord. Kort sagt der er et bord til enhver anledning!

 Menu Space, MENUs innovative showroom koncept i København, fungerer som et knudepunkt for kreativt samarbejde og en testplads for brandets nye designkoncepter. Showroomet har åbent for alle og der er ovenikøbet en cafe, så har du muligheden så tag en tur forbi Nordhavn, gå en tur og bliv inspireret. Du finder Menu´s showroom her.

Tags:

Leave a comment