Contact us at info@neighbour.dk for shipment outside Denmark

Foråret kommer

Foråret kommer

Foråret er her

Det varer lidt endnu, men vi mærker det, og vi ser det. Sommeren kommer tættere på. Lige nu er det de små forårsbebudere som taler sit tydelige sprog. Jeg så f.eks. det flotte krokus tæppe i Kongens Have, påskeliljerne rundt omkring i parker og haver, fuglene som er begyndt at synge om morgenen og pludselig så jeg en sommerfugl og tænkte: ”den må være taget for tidligt af sted hjemmefra….. ☺”

Men den er god nok. Foråret er her og sommeren er igen inden for rækkevidde. Vi har sat uret frem,  det er sommertid. Weekenden byder på det dejligste forårsvejr og vi skal udenfor og ha´ lidt sol på næsen, lidt D-vitamin og ryste vinteren af os. Pludselig får vi igen energi. Energi der kommer snigende sammen med solen. Det er som om, vi vågner op, og tager fat hvor vi slap da efteråret i oktober satte ind. Når solen så står ind gennem vinduerne, så får vi travlt. Vi slår dørene op, lufter ud, vasker vinduer og sætter havemøblerne frem, og så er det ellers bare at vente på at temperaturen bliver, så vi igen kan indtage liggestolen eller loungemøblerne. Det bedste er (næsten), når det egentlig ikke er helt varmt nok til at lægge sig ud, men jeg kan ikke vente, så jeg pakker mig ind i plaider og dyner, så bare lige hovedet titter frem og fanger solens stråler.

Mens vi venter på at det bliver varmt nok til at begynde at bruge havemøblerne kan vi jo så bruge ventetiden på at plante lidt i krukker eller altankasser. Det er så livsbekræftende at se blomster og planter spire og senere blomstre, men PAS PÅ at du ikke starter for tidligt og planter blomster, der ikke kan tåle nattefrost. Det er så ærgerligt. Jeg husker engang, jeg troede at nu var den der, og drønede op på den lokale planteskole og købte en masse tomatplanter. Fik plantet det hele ud i løbet af dagen i det skønneste vejr, men da jeg om aftenen til min store skræk så vejrudsigten i nyhederne måtte jeg, i mørke, grave alle planterne op igen og så var der tomatplanter de næste 14 dage på vores badeværelse, indtil vejret igen var i forårshumør. Ja det er svært at vente, når man først har fået forårskuller ☺

Det kan jo også være at havemøblerne ikke er så pæne, som du husker dem, at de trænger til maling, eller måske skal de skiftes helt ud. Det kan virkelig gøre en forskel ”bare” at pynte møblerne med plaider og puder, og så kan de møbler måske godt lige klare en sæson mere. Vi nordboere er jo begyndt at møblere terrassen eller altanen, som ville sommeren aldrig ende. Udover spisebord og stole, så indretter vi os nu også med loungemøbler, senge og udekøkkener. Nærmest som om vi flytter stuen udenfor. Sidste sommer var jo som bekendt helt uovertruffen, lang og vidunderlig, og mens vi drømmer om, at miraklet skal ske, og vi får endnu en sommer som 2018, så kan vi jo så også begynde at drømme lidt omkring hvordan terrassen eller altanen så skal se ud.

Jeg drømmer om at ”bygge” en udebio, en ren Open Air. Her skal hele familien ligge ude hele aftenen, med popcorn og en masse puder og tæpper. Vi hænger et lagen op mellem to træer som lærred. Pynter op rundt omkring biografen med lyskæder, så der stadig er lidt lys, hvis nu filmen bliver uhyggelig eller én skal ind og tisse…. Aftnerne skal også bruges foran et bålsted. Vi skal bage snobrød og fortælle røverhistorier. Hygge os med et glas vin og bare nyde sommeren og hinanden. Bliver det helt vildt og måske tropenætter, jamen så sætter vi telt op i haven og ….. Der skal være levende lys i haven. Det kan være svært at holde ”gang i” stearinlys ude i haven hvis der er lidt vind, men lanterner den perfekte løsning, og samtidig giver de et super hyggeligt lys. Det kan være som rammen om terrassen eller for at byde gæsterne velkommen ved hoveddøren. Åhhhh sommer nu kan du bare komme vi er klar….. ☺ Glædelig forår

SE HELE VORES UDENDØR SORTIMENTET 


HER

Leave a comment