Contact us at info@neighbour.dk for shipment outside Denmark

Bambus Bambus Bambus

Bambus Bambus Bambus

Bambus Bambus Bambus

Lidt om bambus. I en tid hvor det er gået op for os,  at vi skal passe på vores klima, og at vi alle har et ansvar, er Bambus måske fremtidens materiale. Bambus har nogle helt unikke egenskaber som adskiller den fra andre planter og træer. Bambus er nemlig verdens hurtigst voksende plante. Den er hårdfør og nem at få til at vokse. Bambus kan vokse op til 1 meter i døgnet! Bambus tager ca. 4-6 år før det kan høstes. Tænk så lige på et egetræ hvor det tager 50 år! Bambus kan gro stort set alle steder, og planten spreder sig og planter sig selv. Derudover kan den klare både tørke og oversvømmelse. Når man har høstet bambussen så skyder der hurtigt nye bambus op igen. Derfor er planten interessant, når man vil producere hurtigt og med omtanke.


Bambus er fremtidens materiale - Bæredygtighed
Bambus  kan bruges til næsten alt. Blandt andet bruges bambus til tekstilvarer, som sengetøj og håndklæder. Byggeri af huse, både og vandrør. Håndværk som møbler, køkkenredskaber, papir og meget andet. Da Bambus indeholder et antibakterielt stof, behøver man ikke at sprøjte med kemikalier eller insektgift. Derudover kræver bambus meget lidt vand, og optager mere drivhusgas, ja op til fem gange mere, end almindelige træer.  

Kineserne og pandaen
Man siger at kineserne spang stenalderen over da de havde bambussen. Der er kun gjort få fund at stenværktøj i Kina, og forskere mener, at fordi bambus let kan bearbejdes og blive til holdbare redskaber, har behovet for stenværktøj ikke været til stede. Kineserne har i mange hundrede år anvendt bambus til spyd, knive, byggematerialer, huse, kurve og meget mere. For tiden er Pandaen jo blevet det helt store samtaleemne her til lands….. Der er i den sammenhæng ingen grund til at frygte, at vi nu bruger pandaernes mad til møbler, da det er en helt anden type bambus som pandaerne spiser. Der findes ca. 1.000 bambusarter. Primært dyrkes de i Sydøstasien hvor Bambus kan danne store ufremkommelige skove. Bambus kan blive 40 meter høje og 30 centimeter tykke. ☺

Kan du komme på noget bedre end at bruge en af de skønne sommerdage ude i haven. Nyde din have og terrassen som du har gjort hyggelig med flotte havemøbler, måske en solseng eller en chaiselong pyntet med puder og plaider. Måske hænger der en lyskæde som lige fuldender hyggen når du, familie og venner sidder og nyder den skønne sommer. Mangler din have lige det sidste så har vi hos Neighbour et stort udvalg af skønne møbler og lanterner i bambus, der gør haven og terrassen til dit hjems skønneste og helt unikke sted. ….. ☺”
Nye møbler – i bambus? Er det blevet tid til nye havemøbler, kan vi varmt anbefale et kig på vores udvalg af bambusmøbler. Vores møbler i bambus fås i smukt skandinavisk design, med enkelte, lige linjer. Vi har Bambus møbler fra House Doctor, Nordal, Tine K og Lene Bjerre ,og vi har vi gjort os umage, for dels at have et udvalg som vi synes er super lækkert, men lige så vigtigt, at det er møbler af høj kvalitet. I vores bambus sortiment finder du foruden møbler som bænke, taburetter og borde, også  interiør som f.eks. lanterne og kurve. Se dig omkring og find det, du drømmer om. Mange af vores bambusmøbler er både velegnede til indendørs- og udendørsbrug. Bambusmøbler vil hvis de står udenfor med tiden få patina af vind og vejr. Se vores store udvalg af bambusmøbler her, og husk at vi sender fragtfrit ved køb over kr. 399.-

SE HELE VORES BAMBUS SORTIMENTET 


HER

Leave a comment